До енергетичної системи України своєчасно під'єднано третій енергоблок Южно-Української АЕС

0

Після усунення всіх зауважень, енергетичний блок № 3 Южно-Української атомної електростанції було достроково успішно під'єднано до енергосистеми нашої держави.

Згідно з повідомленням, опублікованим ввечері 23 січня на офіційному сайті Южно-Українського енергокомплексу, о вісімнадцятій годині чотири хвилини цього ж дня третій енергоблок електростанції був приєднаний до загальної енергетичної системи.

Раніше сайт розмістив попередження про те, що 22 січня 2022 року у рамках проведення ремонтних робіт, до 24 січня буде відключений третій енергоблок. На період ремонту в роботі перебували два інших блоки, обладнання яких працювало у задовільному режимі.

Під час планових ремонтних робіт були усунені усі зауваження відносно ефективності роботи зворотного клапана з сервоприводом турбоагрегата.

Станом на ранок 24 січня до роботи обладнання трьох енергоблоків зауважень немає, все задовільно працює.

Радіаційний фон промислового майданчика має природні фонові показники. Відповідає позначці нуль цілих десять десятих мкЗв/год. Також, як зазначено на сайті компанії, відсутнє перевищення допустимих норм шкідливих викидів та радіаційних речовин.

Як отримати оперативні дані про роботу Южно-Української АЕС?

Інформацію про роботу атомної електростанції можна уточнити використовуючи один з запропонованих способів:

  • безкоштовна «гаряча лінія» 0-800-500-107;
  • телефон-автовідповідач (05136) 4-29-93;
  • офіційний сайт Южно-Українського енергокомплексу.

Як інформує НАЕК "Енергоатом", на даний момент досі продовжуються ремонтні роботи на четвертому енергоблоці Рівненської АЕС. На сьогоднішній день там добігає до завершення переливання ядерного палива.

Раніше ми повідомляли про те, що, у зв'язку з підвищенням цін на блакитне паливо, українці зменшили споживання газу та збільшили витрати електроенергії.

Коментарі 0

Залишити коментар