Українці зменшили споживання газу та збільшили витрати електроенергії

0

Використання природного газу у 2021-2022 опалювальному сезоні зменшилось на 5-6%.

Як повідомив прес-центр Міністерства енергетики України, показники споживання блакитного палива населенням впали на 6%.

Вiдповiдно, спостерігається приріст витрат електроенергії. Якщо порівнювати цифри з минулорічним періодом, то споживання електроенергії з Об'єднаної енергетичної системи країни також збільшилось на 5-6%.

Громадяни поступово зміноють пріоритети з природного газу, що значно подорожчав останнім часом, на електроенергію, вартість якої на даний момент є більш стабільною.

На сьогоднішній день, атомна енергетика несе основне теплове навантаження. ЇЇ частка у загальній ОЕМ складає 55%, що на 4% більше від показників минулого року.

Теплові електростанції та електроцентралі дають від 29 до 30% загального енерго видобутку у країні. Як було зазначено на брифінгу з міністром енергетики, в Україні дещо збільшились запаси вугілля з п'ятсот вісімнадцяти тис. до сімсот чотирнадцяти тисяч тонн. Тверде паливо до нашої країни морськими шляхами постачає Австралія та Колумбія.

Міністр енергетики вважає, що у вітчизняній енергетичній системі цілком достатньо резервних потужностей, тому жодних підстав для відключення споживачів від світла та газу, крім аварійних ситуацій, немає.

Варто нагадати, що міжнародні та вітчизняні аналітики з питань палива та енергетики спрогнозували високий рівень вартості блакитного палива по всій території Європи. Світові ціни на газ можуть дещо знизитись, але не раніше другого кварталу 2022 року - прогнозують експерти.

Тим не менш, вже сьогодні "Нафтогаз" запропонував знижку на газ для своїх клієнтів у розмірі 1% від вартості природного газу. Даний бонус можна отримати при оплаті платіжки до 15 числа та використати у наступному місяці.

Сплатити за послуги постачання блакитного палива компанія пропонує:

  • у особистому кабінеті;
  • за допомогою чат-боуі GAS UA.

В залежності від постачальника, тарифи за надання послуг з поставки газу по території країни коливаються від 7,799 до 11,99 грн. за кубометр.

Коментарі 0

Залишити коментар