Зниження ціни на газ для вітчизняних виробників продовольчих товарів

0

Ціна на природній газ - це болюче питання для жителів нашої держави, великих підприємств та представників середнього й малого бізнесу. У зв'язку із аномальним підвищенням ціни на блакитне паливо, уряд почав розробляти механізм підтримки вітчизняних хлібопекарських та інших підприємств з виготовлення соціальних продуктів.

Напередодні Нового року Кабінет Міністрів України на Урядовому порталі оприлюднив постанову №1435, згідно якої були внесені доповнення до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2"

Відповідно внесених змін, на період карантину, але не пізніше ніж до 30 квітня 2022 року, вводиться обмеження вартості природного газу для виробників продовольчих товарів.

Пільгами користуватимуться підприємства з виробництва:

  • борошна;
  • хліба;
  • молока;
  • курятини;
  • рослинної олії.

Як зазначено у постанові, з метою задоволення потреб вищеперелічених категорій виробників, буде встановлено граничний рівень надбавки до ціни природного газу, що не повинна перевищувати 24%. Крім того, торговельна надбавка за постачання природного газу власного видобутку для задоволення потреб виробників продовольчих товарів першої необхідності, встановлюється на рівні не вище 1%.

На думку представників Кабміну, дані заходи сприятимуть стабілізації цін на соціально необхідні товари. Головна мета такого рішення - попередити зупинку підприємств з виробництва продуктів першої необхідності та зберегти доступну ціну на ці товари за рахунок зменшення їхньої собівартості.

Коментарі 0

Залишити коментар