Завтра, 23 жовтня, почнуть включати опалення у Києві.

0

За словами голови Київської Міської Державної Адміністрації, зниження температури має бути вже цими вихідними, а отже столиця готується до масового включення опалення у будинках.

Згідно із чинним законодавством, органи місцевих влад можуть приймати рішення щодо початку опалювального сезону за умови середньодобової температури + 8 градусів, яка триматиметься три доби поспіль.

Голова КМДА додав, що соціальна сфера Києва (школи, дитячі садки та лікарні) вже підключені до опалення. Від першого жовтня їх почали підключати відповідно індивідуальних заявок.

Київ цілком готовий до старту опалювального сезону як технічно так і організаційно. Проте, аби не “гріти повітря” підключати будинки вирішили за умови зниження температури.

Голова КМДА звернув увагу на найбільшу та найпотужнішу систему теплопостачання, яка працює у столиці. Оскільки тепломережі мають загальну протяжність понад 2700 км, а житлових будинків налічується більше 11000, аби повністю підключити все потрібно 7 днів.

Кожен будинок, незалежно від наявності чи відсутності ОСББ може підключитись до опалення вже зараз. Для цього потрібно аби більшість жителів підтримала цю ідею та надіслали протокол до теплопостачальної компанії.

Коментарі 0

Залишити коментар