Завод «Електронмаш» не приватизували

0

Завод «Електронмаш» не вдалося приватизувати, оскільки переможець аукціону не підписав вчасно договір.

Фонд держмайна повторно виставлятиме завод на приватизацію.

Стартова ціна становитиме - 66,7 мільйонів гривень.

Сайт Prozorro повідомив, що переможець аукціону щодо приватизації «Електронмаш» не підписав договір щодо придбання заводу, а отже конкурс визнано недійсним.

Фонд держмайна передав документи (договір купівлі-продажу) на підписання компанії «Лортен груп» ще 7 грудня. До 13 грудня мало відбутись підписання, проте відповідь так і не надійшла.

Оскільки приватизація зірвалась, сайт Prozorro автоматично переніс аукціон на 14 січня 2022 року. Тепер стартова вартість становить 33,3 мільйони гривень, що вдвічі менше попередньої.

Компанії «Лортен груп» завод «Електронмаш» продали у 14 з половиною разів більше початкової вартості, а саме за 970 мільйонів гривень.

Фонд держмайна відмінив сповіщення про аукціон із такою стартовою вартістю (33,3 млн грн.) та вирішив виставляти завод повторно на онлайн-аукціон за повною стартовою ціною у 66,7 мільйонів гривень. Проте це відбудеться пізніше.

Компанії «Лортен груп», яка тепер визнана недобросовісним учасником аукціону, повторно на нього допущена не буде, а завдаток сумою у 6,67 мільйонів гривень відправиться у державний бюджет по причині зриву приватизації.

Коментарі 0

Залишити коментар