Законопроект про підвищення тарифів

0

Кабінет Міністрів отримав новий проект закону щодо підвищення тарифів. Аналітичний центр Асоціації міст України прогнозує зростання цін на гарячу воду та опалення на 40%.

Минулоріч вже практикували подібне, коли був розгляд підвищення тарифів, проте їх так і не примінили.

Встановлення тарифів не може відбутися без громадського обговорення, тому така процедура може розтягнутись на місяці (після того як проект рішення буде опубліковано). Нині проекти на попередньому обговоренні. Чи примінятимуть нові тарифи стане відомо лише після того як відповідне рішення приймуть місцеві уряди. А до тих пір діятимуть ті тарифи що є.

Законопроект виставлено на громадське обговорення Міністерством регіонального розвитку України. У проекті йдеться про перерахунок нарахувань за опалення та гарячу воду відбуватиметься щоразу як змінюватиметься ціна на газ. Це стосуватиметься бюджетників та комерційних компаній.

Тобто, якщо цього місяця газ став дорожчим для теплокомуненерго, то наступного місяця ціни в платіжках теж зростуть. Якщо ж ціни знизяться, відповідно і у платіжках вони стануть меншими.

За словами експерта аналітичного центра Асоціації міст України, підписання меморандуму між центральною та місцевою владами гарантує, що ціни не підвищуватимуть, проте умови, які роблять можливими ці домовленості досі не виконані.

Можливості місцевих органів влади залежать від багатьох зобов’язань. Для прикладу умови щодо розблокування рахунків підприємств теплозабезпечення.

Коментарі 0

Залишити коментар