Вчимося економити електроенергію у британців

0

Британська енергокомпанія Octopus Energy спільно з мережевим оператором National Grid розробили схему доплати за невикористану електроенергію.

З метою зменшення необхідності підключення генерації електричної енергії на основі корисних копалин, енергокомпанія Великобританії Octopus Energy та місцевий оператор National Grid розробили пілотний проект, згідно з яким користувачам доплачуватимуть за невикористання електроенергії під час пікового навантаження на енергосистему країни.

Мета програми :

  • зменшити навантаження на енергетичну систему Великобританії під час пікового попиту;
  • своєчасно адаптувати споживачів до зростання цін на електроенергію;
  • привчити до економії енергоресурсів в умовах енергетичної кризи.

У чому суть інноваційного проекту?

Для того, щоб заробити 35 пенсів (13 грн) на кожному заощадженому кіловаті, клієнтам Octopus Energy необхідно зменшити споживання власним домогосподарством електрики на 40-60% в години пікового попиту на енергоресурс.

Період найбільшого навантаження на енергомережу Великобританії:

  • проміжок часу між 9:00 та 11:00
  • проміжок часу між 16:30 та 18:30

Для цього достатньо правильно запланувати використання електроприладів, таких як пральна машина, духова шафа, посудомийна машина, електрообігрівачі та іншої побутової техніки зі значним споживанням електроенергії.

Всіх бажаючих взяти участь у програмі за 1 день наперед будуть інформувати про двогодинні вікна, коли необхідно обмежити споживання електроенергії.

Енергетична компанія запланувала долучити до проекту понад мільйон чотириста тисяч своїх споживачів. Кожному домогосподарству буде встановлено відповідний інтелектуальний лічильник.

Потрібна повірка лічильника? Тисні сюди.

Перший пілотний етап проекту планується з 11 лютого до 30 березня 2022 року. Відповідно до попередніх прогнозів, у ньому візьмуть участь понад сто тисяч будинків.

Британія, як і всі країни Європи, переживає значне підвищення цін на енергоресурси. Очікується, що у квітні 2022 року ціни на електроенергію в країні зростуть з 700 (26 600 грн) до 2000 фунтів стерлінгів (75970 грн) на рік.

Раніше National Grid укладала аналогічні угоди з юридичними компаніями. Їм оператор оплачує економію під час пікових навантажень на енергомережу.

До 2035 операто National Grid планує запустити електричну мережу з нульовим викидом вуглецю. Пілотна програма допоможе зібрати необхідну інформацію для досягнення поставленої мети. Якщо домогосподарства країни зможуть адаптуватися до гнучкого графіка використання електроенергії, Великобританія успішно досягне поставленої мети сформувати до 2050 року економіку з нульовим викидом вуглецю.

Влада країни покладає великі надії на те, що дана програма може заснувати нові тарифи, і сприятиме зміцненню енергонезалежності країни від корисних копалин: газу та нафти.

Читайте також: Фінансова підтримка енергонезалежності України з боку Британії.

Коментарі 0

Залишити коментар