В Києві почали встановлювати теплові лічильники з сигналізацією

0

Нові лічильники поставлять в тих будинках, де їх вкрали чи пошкодили. У столиці комунальники почали встановлювати лічильники тепла з охоронною системою, щоб запобігти крадіжкам. Уже в найближчі дні планують встановити лічильники з сигналізацією в 13 житлових будинках, де ці лічильники були вкрадені або зламані.

"У Києві 11,2 тисячі багатоповерхових будинків. З них 90% оснащені будинковими тепловими лічильниками. Адже лічильник дає можливість жителям платити за опалення на 20-30% менше. Особливо ця різниця відчутна в так звані перехідні періоди & ndash; в перші і останні місяці опалювального сезону. Установка охоронної системи лічильника здійснюється на підставі рішення загальних зборів мешканців багатоквартирного будинку. При цьому жителям необхідно буде тільки платити щомісячну абонплату за охоронну сигналізацію ", & ndash; розповів заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, інспектуючи установки лічильника і охоронної сигналізації в будинку на вулиці Данькевича, 7-А (Деснянський район).

Установка і оснащення будинків охороною здійснюється за кошти Київради, які з бюджету міста спрямовано до статутного фонду комунального підприємства "Київтеплоенерго".

Щоб встановити лічильник з охороною, необхідно:

Створити ініціативну групу і прийняти рішення про відновлення лічильника за твердженням алгоритму. Провести загальнобудинкові збори, на яких можуть бути присутні представники структурного підрозділу "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" (для цього попередньо необхідно звернутися за адресою вул. Жилянська, 83/53). Після проведення зборів направити протокол до структурного підрозділу "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" (за адресою вул. Жилянська, 83/53). З моменту звернення з відповідним протоколом зборів орієнтовно протягом 5-6 тижнів буде встановлено прилад обліку.

Тим часом в цьому році теплове господарство столиці чекає чимало змін, які торкнуться кожного жителя міста. "Сегодня" дізналися, як Київ готується до опалювального сезону і що хочуть змінити комунальники, щоб зігрівати столицю взимку краще і дешевше.

Також повідомлялося, що поки Україна активно збирає газ в підземних сховищах, "Нафтогаз України" почав публікувати дані про тепловиків, борги яких ставлять під загрозу своєчасний старт опалювального сезону. При цьому напередодні старту опалювального сезону в Україні експерти в сфері енергетики заявляють, що в країні не вистачає вугілля.

Коментарі 0

Залишити коментар