Україна знову поповнила запаси вугілля

0

З США в Україну надійшла дев’ята партія вугілля для ПАТ "Центренерго".

Енергетична компанія ПАТ "Центренерго", з метою підтримки якісної та вчасної роботи енергетичної системи країни в період опалювального сезону та найбільшого навантаження на електричні мережі, продовжує поновлювати запаси вугілля в Україні.

З офіційних джерел стало відомо, що у порту "Южний" Одеської області розвантажується чергова партія високоякісного вугілля для потреб ЕС нашої держави.

Як зазначила речниця порту "Южний", для ПАТ "Центренерго" балкер WARCTURUS доставив в Україну з США понад сімдесят дев'ять тисяч тонн енергетичного вугілля. На даний час тверде паливо розвантажується біля дев'того причалу.

Також, речниця зазначила, що це вже дев'яте судно класу "Panamax", яке поставило в Україну запаси палива.

У рамках домовленостей з міжнародними трейдерами, за останній квартал минулого року компанія ПАТ "Центренерго" отримала морським шляхом понад триста тис. тонн вугілля іноземного походження. 

В цілому, у січні 2022 року для потреб ПАТ "Центренерго" має надійти сто п'ятдесят тисяч тонн вугілля.

Варто зазначити, що у порівнянні з минулим роком, запаси твердого палива станом на сьогоднішній день дещо перевищують минулорічні показники. Згідно допису голови Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП, з початку цієї зими запаси вугілля на складах теплових електростанцій та теплових електроцентралей збільшилася на двісті сорок вісім тисяч тонн (що складає 51%).

Запаси вугілля на складах станом на 14 січня:

  • 2021 рік - 711,1 тис. тонн;
  • 2022 рік - 734,1 тис. тонн.

Як бачимо з наведених вище порівняльних даних, у 2022 році запаси вугілля вперше перевищили показники попередніх років.

Коментарі 0

Залишити коментар