Шукаємо солому! ТЕЦ "Нафтогазу" планують перевести з газу на біопаливо

0

Дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" - "Нафтогаз Тепло" оголосила про пошук постачальників біосировини для своїх ТЕЦ.

Як заявив керівник ТОВ "Нафтогаз Тепло", найближчим часом довірена його керівництву компанія планує перевести низку теплоелектроцентралей із блакитного палива на біосировину.

Нагадаємо, товариство з обмеженою відповідальністю "Нафтогаз Тепло" є дочірньою компанією НАК "Нафтогаз України". З кінця листопада 2019 року компанія у містах Новий Розділ та Новояворівськ Львівської області здійснює діяльність з виробництва теплової енергії на ТЕЦ.

Транспортування та постачання теплової енергії та гарячої води здійснюється наступним категоріям:

  • для населення;
  • для бюджетних установ;
  • для релігійних організацій;
  • для комерційних споживачів.

Згідно з планами компанії, здійснення виробництва тепла планується з максимально можливим залученням відновлюваних джерел енергії.

На даному етапі компанія намагається сформувати модель партнерської взаємодії з постачальниками біосировини.

Види палива, яке планують використовувати:

  • солома;
  • тріска;
  • спеціально перероблене сміття.

До прикладу, за обсягом тепла, що виділяється під час спалювання, три кілограми соломи прирівнюють до 1 кубометра газу. В Україні, залежно від агрокліматичних умов, щорічно виробляється від 45 до 70 млн тонн соломи, яку можна використати на благо, замість бездумного, всупереч законодавству, спалювання на полях, з одночасним знищенням гумусу.

Цей крок керівництво ТОВ "Нафтогаз Тепло" вважає взаємовигідним рішенням як для компанії, так і для представників місцевого бізнесу. Крім того, підприємці отримують досить прибутковий напрямок у розвитку. У них з'явилася нова можливість для інвестицій та побудови свого постійного бізнесу на постачанні тріски, соломи та іншої біосировини надійній платоспроможній компанії.

Згідно з озвученою інформацією, ряд ТЕЦ, довірених ТОВ "Нафтогаз Тепло", планують переводити на біопаливо починаючи з квітня 2022 року.

В основі проекту - світовий досвід, зокрема Данії, яка близько 70% теплової енергії отримує з відновлюваних джерел та біомаси.

Раніше ми повідомляли, що відновлювана енергетика збільшила свої потужності за минулий рік більш ніж на 13%.

Коментарі 0

Залишити коментар