Терморегулятори для радіаторів: види та як це допомагає економити

0

Радіаторний терморегулятор - прилад, за допомогою якого системи опалення можуть ефективно використовувати енергію.

Завдяки терморегуляторам можна підтримувати температуру повітря, яка буде оптимальною для приміщень та дасть можливість економити тепло.

Які є терморегулятори?

  • механічні термостати
  • електромеханічні регулятори
  • електронні регулятори

Механічний термостат

Це біметалічний пристрій або пристрій з газо- або рідино- заповненими сильфонами. Біометалеві регулятори працюють завдяки біометалевим пластинкам які згинаються при зміні температури: якщо підвищується - відбувається вигин пластини та електричний ланцюг розмикається, якщо знижується - відбувається випрямлення пластини та ланцюг замикається.

Коли задана температура досягнута - механічний термостат закривається та опалювальний прилад вимикається, а коли температура знижується на 2-3 градуси - прилад вмикається.

Електромеханічний регулятор

Електромеханічний регулятор вважають одним із найпростіших. Його головний елемент - реле. Воно буває декількох видів. Той, що використовується у систему опалення, розширює елементи у момент нагрівання.

Цей тип використовують у масляних радіаторах та бойлерах. Реле у вигляді циліндричної трубки, яка наповнена рідиною, та знаходиться у бачку із водою, яка нагрівається.

Електронний регулятор

Основною перевагою електронних регуляторів є точність регулювання температури. Наявний LCD-дисплей.

Механічний та електромеханічний регулятори, які не є програмованими, підтримують температуру на встановленому рівні доки її не змінять вручну. Програмовані ж змінюють температуру відповідно до встановлених параметрів. Температура може змінюватись навіть відповідно до часу доби або дня тижня. Також можна налаштовувати різну температуру для окремих приміщень.

Час роботи програмованих опалювальних приладів в середньому становить 4-8 годин на добу. Це дозволяє економити без шкоди комфорту споживачів.

Система опалення, яка регулюється електронним терморегулятором легко інтегрується у системи “розумний дім”.

Коментарі 0

Залишити коментар