Тепло підключили у 90% будинків

0

За словами міністра розвитку громад та територій, станом на сьогодні, 5 листопада, тепло підключено у 90% житлового сектору та у 85% об’єктів соціальної сфери.

Декілька областей мають найвищі показники підключення. Практично 100% вже забезпечених опаленням будинків у таких областях як: Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька, Черкаська та Чернігівська.

Інші області мають показники у понад 90%.

Південна частина України зазвичай підключається до тепла пізніше, відповідно до кліматичних особливостей цих регіонів. Опалювальний сезон там вже теж розпочато.

Станом на сьогодні, Запорізька область та Миколаївська підключена на дві третини, Херсонська та Одеська на менше половини.

Міністр розвитку громад та територій звернув увагу на ріст цін на газ по всьому світі, та українська влада знайшла дієві механізми для утримання тарифів на тепло для населення на рівні минулорічних.

На цей опалювальний сезон забезпечено одну із найнижчих цін на газ для тепловиробників. Отже, ціна газу для населення становитиме 7420 грн/тисячу кубометрів (ПДВ враховано). Для бюджетних установ та релігійних організацій - 16800грн/тисячу кубометрів (ПДВ, розподіл та транспортування враховано).

Підсумовуючи, міністр повідомив, що тарифікація тепла та гарячої води, по всім регіонам та громадам, не змінюватиметься цього сезону.

Коментарі 0

Залишити коментар