Сучасні технології у очищенні води

0

Вода відіграє важливу роль у нашій повсякденній діяльності. Нам потрібна вона для виживання, тому важливо переконатися, що вода, яку ми споживаємо, безпечна і чиста.

Перш ніж пити воду, потрібно бути впевненими, що вона була очищена або оброблена. Якщо ваша вода забруднена і у вас немає її у пляшках, сьогодні використовуються різні методи знезараження та очищення.

Серед класичних способів очищення води виділяють:

  1. Кип'ячення - найдешевший і найбезпечніший метод. Наприклад, паразити та мікроби - це те, що ви можете не побачити неозброєним оком, але їхня дія може бути небезпечною для життя. У цьому методі чисту воду потрібно довести до кипіння та залишити при кип'ятінні на 1-3 хвилини.
  2. Фільтрація - використання фільтрів для ефективного очищення води від з'єднань.
  3. Дистиляція - це метод очищення води, за якого використовується тепло для збирання чистої води у вигляді пари.
  4. Хлорування - використання потужної хімічної речовини хлору, що вбиває мікроби. Воду можна очистити за допомогою пігулок хлору або рідкого хлору.

Є нові методи, які можна використовувати для очищення води. Вони також ефективні та доступні за ціною. Ці методи фільтрації можуть легко допомогти отримати чисту воду в найкоротший термін.

Нижче наведено 5 сучасних технологій, що використовуються для очищення води від забруднень:

Використання нанотехнологій для очищення води

Цей термін звучить науково для більшості звичайних людей, хоча це дуже простий процес. Ця технологія використовує нанотехнологію діоксиду титану. Цей процес усуває бактерії та інші токсини у воді. Він також допомагає розщеплювати нерафіновані сполуки за допомогою ультрафіолетових променів.

Цей метод дуже доступний і простий у застосуванні. Він також є нешкідливим для навколишнього середовища, оскільки допомагає зменшити накопичення мікроорганізмів, які, як відомо, швидко розмножуються на промоклих поверхнях.

Очищення зворотного осмосу

Очищення зворотного осмосу, широко відоме як зворотний осмос, є одним з найбільш часто використовуваних методів очищення води. У цьому процесі використовується мембранна технологія, що дозволяє видаляти із води розчинені солі та інші домішки. Ця мембрана має надзвичайно дрібні пори, через які проходить тільки вода. На мембранах залишаються всі отруйні речовини, що можуть бути у воді. Однак необхідно придбати правильне обладнання, щоб зберегти життєво важливі мінерали у воді.

УФ-очищення води

Це також відоме як метод електронного кип'ятіння. Цей метод очищення води використовує ультрафіолетове світло, щоб допомогти вбити бактерії та інші шкідливі речовини у воді. Це дуже простий процес. Очищувач містить крихітну ртутну лампу, яка випромінює крихітні хвилі УФ-випромінювання. Випромінювання діють, опромінюючи воду та проникаючи крізь клітини мікроорганізмів та вірусів. Це, у свою чергу, знищує їхню здатність до розмноження. Однак цей метод потребує інших процесів фільтрації, оскільки мертві мікроби залишаються у воді, доки не буде встановлено окремий фільтр, який допомагає фізично видалити мертві мікроби.

Технологія акустичних нанотрубок

Цю технологію було розроблено Космічним центром Джонсона НАСА для очищення води. Вона дозволяє позбавитися забруднюючих речовин у воді за допомогою сита, яке зазвичай оточене нанотрубками крихітного діаметру. Вони допомагають відокремити воду від забруднюючих речовин, що дозволяє збирати очищену воду окремо.

Система SunSpring

Це система очищення води, яка допомагає переганяти до 22 тис. літрів питної води за день. Вона використовує акумулятор, який працює виключно на відновлюваних джерелах енергії. Це екологічно чистий та економічний метод.

Ці 5 сучасних технологій допоможуть ефективно очищати воду, не виходячи із власного будинку. Крім того, вам не потрібно турбуватися про використання хімічних речовин у методах очищення. Проте, технологію акустичних нанотрубок важко використовувати в домашніх умовах.

Коментарі 0

Залишити коментар