Споживачі постачальника “останньої надії” можуть стати клієнтами Нафтогазу

0

З 1 грудня усі, хто користувався послугами постачальника “останньої надії” (ПОН), автоматично можуть стати клієнтами Нафтогазу (ТОВ “ГПК «Нафтогаз України»”).

За словами директора департаменту інтегрованих комунікацій НАК “Нафтогаз України”, після того як ухвалять та підпишуть Закон України №2553 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії», це стане можливим для побутових клієнтів, хто не обрав ринкового постачальника та отримує газ від ПОН.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) отримала звернення від ГК “Нафтогаз”, на підставі ЗУ №2553 підключити побутових клієнтів постачальника “останньої надії”. Завдяки такому рішенню (підключення на умовах базової річної пропозиції) клієнти матимуть можливість користуватися газом за ціною 7,96 гривень/кубометр, що є однією із самих вигідних на ринку.

Якщо ж національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг не підтримає таку ініціативу, то вже відсьогодні ПОН повинен буде постачати газ за ціною, яка розрахована за формулою, яка зазначена у Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника «останньої надії», пункт 24. Цей порядок був затверджений Постановою Кабінету Міністрів України №1102 від 25 жовтня цьогоріч.

Постачальник “останньої надії” має 457 000 побутових споживачів.

Більше 90% бюджетних установ (мають фінансування з бюджетів) встигли все оформити аби перейти до ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг”.

Коментарі 0

Залишити коментар