Рахунки підприємств теплопостачання розблокують до 15 жовтня

0

Уряд, НАК “Нафтогаз України”, Офіс Президента україни та Асоціація міст України уклали Меморандум. Домовленості, які прописані у Меморандумі спрямовані на вирішення проблем у галузі постачання теплоенергії та гарячої води у період опалювального сезону 2021 та 2022 років. Цей Меморандум було укладено 30 вересня цьогоріч.

Сторони дійшли до згоди розблокувати рахунки підприємств постачання теплової енергії, які було арештовано по причині заборгованості в оплаті природного газу та його розподілу. Станом на сьогодні заблоковано рахунки більше п'ятдесяти підприємств теплокомуненерго.

Умовами укладеного Меморандуму узгоджено, що розблокування рахунків здійснюватиметься без впровадження додаткових умов та покладання будь-яких зобов’язань. Тобто не укладатимуться ніякі мирові угоди та на підприємства теплокомуненерго не покладатимуть додаткові зобов’язання щодо погашення заборгованостей.

Якщо рахунки не розблокувати, підприємства теплокомуненерго не матимуть можливості розрахуватись за вже поставлений природний газ, який потрібен аби почати та продовжити опалювальний сезон у 2021 та 2022 роках. Отже, забезпечення безперервного надання послуг з постачання теплової енергії у населені пункти України буде неможливе.

Виконання покладених зобов’язань покладених на НАК “Нафтогаз України” буде відстежувати Асоціація міст України. Оскільки у разі невиконання умов Меморандуму, органи місцевого самоврядування не матимуть можливість виконати взяті на себе зобов’язання щодо забезпечення безперервного надання теплоенергії у населені пункти України.

Коментарі 0

Залишити коментар