Повірка водолічильників: остерігайтесь шахраїв

0

Повірити свої водолічильники на початку цього року поспішили багато споживачів. Однак у багатьох викликало здивування те, що незважаючи на виписані документи, за фактом повірка так і не була проведена:

Наприклад, у лічильників води підійшов термін повірки, і ви вирішили звернутися у фірму по повірці. Прийшов сантехнік, подивився лічильники, заповнив папірці, взяв оплату і зібрався йти. Його запитали, чи буде він повіряти лічильники і де його витратометр. Він відповів, що цього приладу у нього немає, і господар фірми придбав всього один витратометр, щоб отримати допуск до такої роботи. А лічильники, з його слів, він перевіряє просто візуально. Тільки ось несправні лічильники, як правило, обраховують саме споживача.

Ситуація з повіркою лічильників з нового року викликає резонне занепокоєння експертів. Адже якщо зараз всі кинуться повіряти свої прилади, то ресурсів у сумлінних компаній може просто не вистачити. А це, в свою чергу, створить умови для діяльності шахраїв і просто недобросовісних контор. За словами експертів, якщо до вас додому прийшли запевнити справність лічильників для їх подальшого використання, то крім всіх необхідних документів у таких працівників повинні бути спеціальні вимірювальні прилади.

Перше, що обов'язково повинно бути у осіб, які займаються повіркою приладів обліку, це дозвільні документи, що підтверджують їх повноваження на таку роботу. Якщо мета повірки це саме вірність показань, то, звичайно, повинен бути вимірювальний прилад. Ці роботи можуть робити тільки спеціалізовані організації, включені в особливий реєстр.

Дата попередньої, термін наступної повірки водолічильника і інформація, що підтверджує виконання таких робіт, як правило, фіксується в паспортах приладів обліку.

Коментарі 0

Залишити коментар