Новинка від GAF Energy – сонячна черепиця, яку можна прибити до даху цвяхами

0

Нещодавно, на Міжнародній виставці технологій та електроніки CES, Каліфорнійська компанія розробників із Сан Хосе GAF Energy презентувала інноваційну технологію Timberline Solar.

Головне завдання розробки - генерація електроенергії з сонця за допомогою фотоелектричної плитки, яку легко можна прибити до даху, як будь-який інший будматеріал, з використанням звичайних цвяхів.

Концепція сонячного даху існує вже багато років. За останні роки власники приватних будинків все більше почали орієнтуватися у бік встановлення екологічно чистих енергоносіїв. Одна з труднощів, з якою багато хто зіткнувся - необхідність очищати дахи будинків від старої черепиці, встановлювати нове покриття та кріпити величезні сонячні панелі на масивних рамах.

Як альтернатива сонячним панелям, на сьогоднішній день найвідомішою була ідея Тесли. Їхні сонячні дахи відрізняються особливим стилем і тонкістю, а черепицю, що виробляє електроенергію, дуже важко відрізнити від класичної черепиці. Але, незважаючи на постійні вдосконалення та модифікації, їх, як і раніше, складно встановити за доступною ціною. Якщо ви виберете шикарну, модну фотогальванічну черепицю Tesla, вам доведеться викласти величезні гроші команді фахівців, щоб повністю замінити черепицю.

Зовсім недавно на виставці CES 2022 було представлено новий продукт, який значно спростить встановлення фотогальванічного даху в будинку.

GAF Energy - одна з найбільших покрівельних корпорацій у США - нещодавно знову представила новий вид черепиці, відомий як Timberline Photo voltaic, який можна прибити до даху для простої установки. Компанія прагнула скоротити час і складність процесу установки, використовуючи формат, з яким знайомі покрівельники, тому представлена ​​система призначена для роботи так само, як і звичайна черепиця. Немає потреби очікувати спеціалізованої бригади. Будь-який сертифікований покрівельник може просто прикріпити їх до вашого даху за допомогою гвоздезабивного пістолета.

Розробники GAF Energy збільшили розміри кожної черепиці, що скоротило загальний час встановлення всього даху. Окрім того, вони перемістили переважну частину проводки на дах, а не сховало її під черепицю. Ряди сонячної черепиці з'єднані проводами, що візуально сприймаються як шви на металевому даху. Кожен відрізок підтримує 2 кВт сонячних батарей. Завдання покрівельників - виконати електричні з'єднання між черепицею, а електрики перевіряють їх під час встановлення інвертора та підключення системи до мережі.

Самі панелі зроблені з монокристалічних осередків PERC, що означає "пасивований випромінювач та задній контакт". Тип конструкції дозволяє деяким фотонам, які проходять через панель, відбиватися на неї. За словами директора компанії-розробника, це допомагає підвищити ефективність до 23% на комірку. Осередки прикріплені до гнучкої підкладки і покриті загартованим склом, яке витримує град.

Вся система може протистояти ураганному вітру зі швидкістю до 130 миль на годину і відповідає класу вогнестійкості А.

Ця система сертифікована як сонячна панель, і як покрівельний матеріал. Нею дозволяється переміщатися, як по традиційній черепиці.

GAF Energy поки не оголошує інформацію про постачальника матеріалів, але наголошує на тому, що вони не виробляються в Китаї.

Компанія ще не озвучила точну вартість свого продукту. Згідно з попередніми оглядами, це коштуватиме вдвічі менше відомих конкурентів і приблизно дорівнює ціні стандартної покрівельної установки без сонячної енергії.

Порівняння потужності сонячних установок:

  • 45 Вт - гальванічна черепиця Timberline Photo;
  • 71 Вт - черепиця Tesla;
  • 300 Вт - середні фотогальванічні панелі.

Незважаючи на те, що нова розробка значно поступається за потужністю своїм основним конкурентам, менш дорога фотоелектрична покрівля може зробити сонячну енергію доступнішою для власників, які не можуть собі дозволити дорогу установку Tesla або масивні конструкції класичних сонячних панелей.

Метою компанії GAF є поширення їхнього досвіду у світовому масштабі найближчим часом. Для цього вже сьогодні виробник пропонує своїм потенційним клієнтам розпочати процес реєстрації на їхньому сайті.

Встановлення фотогальванічного даху в будинку - це хороший спосіб поліпшити екосистему та знизити витрати на електроенергію. Але, на жаль, на даному етапі розвитку енергетичних технологій, таке обладнання залишається досить витратною витівкою.

Нагадаємо, в Україні діє "зелений тариф", за яким можна придбати електроенергію, яка виробляється приватним домогосподарством або комерційним підприємством з альтернативного джерела.

Коментарі 0

Залишити коментар