Ірландська компанія "Altostrata Energy Ltd" планує побудувати сонячну електростанцію на Донеччині

0

На території Саратівської громади Донецької області побудують сонячну електростанцію та установку з виробництва водню.

Проект потребує сімдесят вісім мільйонів євро інвестиційних коштів.

За підтримки ірландської компанії, яка вже не один рік займається розвитком "зеленої енергетики", на території Маріупільського району Донецької області збудують новий енергетичний комплекс.

Планується, що за умови реалізації цього масштабного для громади проекту, в регіоні з’явиться тридцять робочих місць із середньою заробітною платою у двадцять три тисячі гривень.

Відповідний договір було підписано наприкінці минулого року.

Вже розглянуті потенційні земельні ділянки під будівництво та розроблений пакет документів інвестиційного проекту, який найближчим часом буде передано на узгодження технічної частини та фінансування до Європейського Союзу.

Основна стаття витрат - будівництво установки з виробництва водню, який призначатиметься для газо-транспортних систем.

Вироблений водень, в рамках реалізації зеленої енергетики, буде продаватися гарантованому покупцю. У планах інвестора скласти договір поставки з енергетичними системами України.

Крім того, Сартанська ВЦА розраховує на можливість укласти договір прямого постачання цієї електроенергії в об'єкти громади.

Старт будівництва запланований на початок 2023 року.

Довідка: ALTOSTRATA ENERGY LIMITED є приватною компанією з обмеженою відповідальністю, яка базується в JAMES'S TERRACE, Ірландія. Компанія почала свою діяльність у серпні 2007. Основний напрямок - допоміжна діяльність з фінансового посередництва.

Також читають: Відновлювальна енергетика збільшила свої потужності за минулий рік більше ніж на 13%.

Коментарі 0

Залишити коментар