Уряд столиці задумався про інвестування у видобуток газу в Україні

0

КМДА розглядає можливість інвестування у видобування природного газу в Україні. Спрямування буде на виробництво теплової енергії для споживачів.

За умов використання газу, який видобуватиметься в Україні, тарифи зменшаться, оскільки видобуток такого газу дешевше у порівнянні із імпортованим, тим самим це дозволить зменшити витрати підприємства.

За повідомленням пресслужби КМДА, київська влада подала відповідне звернення до Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” із пропозицією створення робочої групи для обговорення та підготовки проекту такої ініціативи.

Ідея Київської Міської Держадміністрації щодо інвестування у видобуток природного газу в Україні з'явилась у зв'язку із такими факторами, як необхідність подолання кризи у галузі теплопостачання, а також забезпечення надійних та якісних послуг, вартість яких відповідала би платоспроможності населення. Нині стрімко ростуть ціни на природний газ як на європейському так і не світовому ринках. Прогнозована вартість газу свідчить про те, що теплокомуненерго змушені будуть купувати у 3-4 рази дорожче природний газ, аніж закладено у тарифи.

Попри те, що уряд наголошує на потребі нових родовищ газу та збільшення обсягу видобування в Україні, офіційні джерела повідомляють, що видобуток природного газу зменшується.

Споживачі, які використовують найбільше природний газ - теплоенергетика столиці. 2,3 мільярдів куб - кількість газу, який використовується КП “Київтеплоенерго” аби забезпечити централізоване теплопостачання та електроенергію. Вартість цього ресурсу є основою для розрахунку тарифікації.

Саме за цієї причини КМДА вирішила рухатись у напрямку інвестицій у видобуток газу в Україні. Таким чином, за їх думкою, можна стримувати ціни на теплоенергію.

Досі КМДА не отримували зауважень або заперечень від “Нафтогазу”, тому готується до детальнішого опрацювання цього питання. Також ідея буде озвучена цьогоріч у 20-х числах жовтня на Українському інвестиційному газовому конгресі.

Коментарі 0

Залишити коментар