Фінансова підтримка енергонезалежності України з боку Британії

0

Канцелярія прем'єр-міністра Великобританії пообіцяла виділити 88 млн. фунтів стерлінгів з метою підтримки стабільного управління та енергетичної незалежності України.

Уряд Британії вже давно є стійким прихильником суверенітету України.

За останні сім років Збройні сили Великобританії сприяли навчанню самообороні більше ніж двадцяти двох тисяч українських військовослужбовців. Країна активно допомагає захищати верховенство права в нашій державі, сприяє активізації боротьби з корупцією. За сприяння Великобританії, Україна значно посилила свою здатність протидіяти зловмисному та антидемократичному впливу.

Сьогодні, першого лютого, відбудеться зустріч прем'єр-міністра Британії з президентом України Володимиром Зеленським. Діалог двох очільніків держав має на меті охопити максимальний спектр стратегічної підтримки України з боку Великої Британії.

Напередодні у пресі була оприлюднена заява пресслужби прем'єр-міністра Бориса Джонсона, у якій загал було проінформовано про те, що Уряд Великобританії планує виділити понад сто мільйонів доларів на підтримку енергетичної незалежності нашої держави.

"Великобританія оголошує про допомогу у розмірі вісімдесят вісім мільйонів фунтів стерлінгів (сто вісімнадцять мільйонів доларів США) для підтримки стабільного управління та енергетичної незалежності в Україні", - йдеться у заяві.

Варто зазначити, знизити залежність України з боку держави-агресора пообіцяло декілька фондів, серед яких британський фонд Good Governance Fund.

Раніше ми писали: Газова угода з Угорщиною та Україною

Коментарі 0

Залишити коментар