До опалювального сезону готові!

0

В це число входять і житлові будинки і лікарні і заклади культури та освіти.

За словами прем’єр-міністра, об’єкти інфраструктури в Україні готові до опалювального сезону на більш як 90%, а деякі міста й на всі 100%. Питання опалювального сезону завжди тримається на перших позиціях із настанням осені. На урядовому засіданні прем’єр-міністр наголосив, що закупівля блакитного палива відбуватиметься без проблем, оскільки коштів цілком вистачає, а отже і тарифи будуть стабільними і є можливість збільшити програму субсидій.

19 000 котелень готові гріти українців

За словами міністра енергетики, склади мають нині більше 900 000 тонн вугілля. У жовтні планують 1.7 млн тонн власного видобутку та 600 000 тонн імпорту.

Газові запаси нині - 18.8 млрд кубів і цей об’єм планують збільшити до 19.2 млрд кубів до настання опалювального сезону.

Атомна генерація нині має розрахунок на те, що буде працювати 14 блоків і за потреби, 15-й резервний блок, долучать до роботи енергосистем.

За словами міністра розвитку громад та територій, готові до опалювального сезону більше півтори сотні тисяч будинків, а це вже практично 99% всієї готовності. Такі ж показники готовності (більше 99%) у закладах культури, освіти та медичних закладах.

19 000 котелень готові працювати, а це становить 99.4%. У 270 котельнях провели капітальні ремонти, також замінили 342 км електромереж. 5 000 центральних теплопунктів цілком готові теж.

Коментарі 0

Залишити коментар