Держава допоможе із оплатою комуналки

0

Приблизно три мільйони жителів України можуть отримати субсидії у 2021 - 2022 роках. Бажаючих, явно, буде більше, проте не всі матимуть таку можливість.

Розповімо як коректно подавати документи для отримання субсидії.

Крок 1. Подати заяву та заповнену декларацію. Нині можна заповнити бланки у Е-сервісна сайті Мінсоцполітики та просто роздрукувати їх. Авторизація на сайті відбувається за допомогою електронної пошти.

На сайті є такі варіанти:

  1. зареєструватись за допомогою електронної пошти, заповнити документи, роздрукувати та подати їх до відповідних органів
  2. зареєструватись за допомогою електронного цифрового підпису
  3. пройти ідентифікацію за допомогою BankID

Обравши зручніший спосіб потрібно заповнити анкети. Оскільки це відбувається через мережу, то це суттєво зекономить ваш час, оскільки не потрібно буде стояти в чергах, та й розгляд таких заяв відбуватиметься швидше, так як помилок у заповненні бланків буде менше. Субсидія буде нарахована виплачена ще до того як закінчиться опалювальний сезон.

Як увімкнуть опалення, органи місцевих служб соціального захисту виконають розрахунки на отримання громадянами компенсацій.

Чим раніше подаватимуть документи, тим швидше нарахують субсидії.

Визначення розміру субсидії

Розрахунок відбувається індивідуально, оскільки береться до уваги і розмір оплати ЖК послуг і тарифи, а також дохід громадян та кількість людей у домоволодінні.

Субсидію можна отримати навіть не проживаючи за місцем реєстрації, потрібно лиш документальне підтвердження. Дохід у такому випадку не аналізуватиметься при розрахунках.

Середня сума субсидій цьогоріч становить 2 тисячі гривень.

Уряд запевняє, що тарифи на опалення не змінюватимуться, а частину компенсуватиме уряд.

Коментарі 0

Залишити коментар