Бельгійська компанія поставить АТ «Укргазвидобування» обладнання на 5 млн. доларів США

0

Solar Turbines Europe S.A. (Бельгія) поставить для Української газової компанії устаткування до газоперекачувальних агрегатів.

На початку тижня структурний підрозділ НАК "Нафтогаз України" українська компанія АТ "Укргазвидобування", що належить до найбільших видобувних підприємств природного газу та газового конденсату в країні, погодила з Бельгійською компанією Solar Turbines Europe S.A. купівлю обладнання до американських газоперекачувальних агрегатів загальною вартістю п'ять мільйонів доларів США (139,63 млн грн).

Згідно угоди, компанія-постачальник повинна надати запчастини та інструменти до агрегатів з перекачування газу до кінця 2023 року .

Для кого АТ "Укргазвидобування" замовила устаткування?

Замовленні інструменти та запасні деталі до агрегатів поставлять наступним структурним підрозділам:

  • Локачинський цех з видобутку нафти, газу та конденсату (Волинська область);
  • Юлівська дожимна компресорна станція (Харківська область);
  • Червонодонецька дожимна компресорна станція (Харківська область);
  • Хрестищенська дожимна компресорна станція (Харківська область).

У зв’язку з відсутністю конкурентів, закупівля обладнання провелася за переговорною процедурою.

Варто зазначити, що раніше, згідно інформації, яка з'явилася у системі Prozorro на початку 2021 року, АТ "Укргазвидобування" оголосила тендер із закупівлі обладнання для установки поглибленого вилучення вуглеводнів (УПВВ) на Хрестищенській дотискувальній компресорній станції (ДКС). Очікувана вартість устаткування складала $145,72 млн (з ПДВ), що було рівнозначно 4,08 млрд грн (з ПДВ). 22 лютого цього ж року була укладена угода з "Solar Turbines Europe S.A.", щодо послуг стосовно американських газоперекачувальних агрегатів, вартість яких дещо перевищувала заплановану і склала $6,14 млн, або 170,86 млн грн.

Договір включав надання наступних послуг:

  • виготовлення обладнання (основні складові, трубопроводи, запірно-регулююча арматура, прилади обліку, КВП, кабелі і кабельні лотки, електроприлади та електрообладнання, матеріали та допоміжні системи, необхідні для стабільного функціонування установки та для осушки і переробки природного газу);
  • транспортування устаткування до місця призначення;
  • керівний нагляд за будівництвом та монтажем;
  • контроль пусконалагоджувальних робіт;
  • навчання персоналу.

Читайте також Газова угода з Угорщиною та Україною.

Коментарі 0

Залишити коментар