З першого жовтня знизиться тариф на електроенергію.

0

З першого жовтня відбудуться зміни на тарифікацію електроенергії. Проте економісти вважають, що навіть попри рішення Кабінету Міністрів щодо зміни цін у сторону зниження, суми за електроенергію у платіжках можуть бути ще вищими аніж торік.

Уряд України своєю постановою встановив відмовитись від єдиного тарифу на електроенергію.

Тариф нині становитиме 1,44 грн за кВт-год. Проте така тарифікація буде за умови використання до 250 кВт-год/місяць. У разі використання більше - тариф буде 1,68 грн за кВт-год.

tarifi_electroenergia

Об’єм використаної електроенергії  в місяць Тариф за кВт-год
до 250 кВТ-год 1,44 грн.
більше 250 кВт-год 1,68 грн.

По розрахункам деяких економістів, колишні умови тарифікації для багатьох користувачів були вигіднішими, навіть попри єдину ціну, котра була вищою. Справа в тому, що для користувачів, які використовували більше 250 кВт-год у місяць надавались пільги на перші використані 100 кВт-год. Це не залежало від загального об'єму вжитої електроенергії, а отже навіть за умови використання 251 кВт-год пільги надавались.

Розрахунок плати за електроенергію згідно із тарифікацією яка діє нині:

90 копійок за кВт-год х 100 кВт-год + 1,68 грн за кВт-год х 150 кВт-год = 342 гривні в місяць

З початку жовтня плата становитиме 360 гривень на місяць за використані 250 кВт-год. Отже для цієї категорії громадян, виявляється, ціна стане навіть вищою через втрату пільг за використання понад 250 кВт-год на місяць.

Коментарі 0

Залишити коментар