Встановили лічильники води?

0

Практично всі домогосподарства вже оснащено приладами індивідуального обліку ХВП та ГВП. Це пояснюється тим, що норми споживання є дуже завищеними і не відповідають фактичному споживанню. Отже, установка лічильників - дієвий метод економії, бо оплата проводиться лише за спожиті послуги.

Відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», всі домогосподарства повинні бути оснащені індивідуальними водомірами. Вже згодом за їх відсутність будуть вводити штрафи.

Встановивши прилади обліку ГВП та ХВП, вважайте, що зробили півсправи. Наступним кроком буде реєстрація лічильників у спеціалізованих службах. А на завершення - опломбування. Лише при виконанні всіх пунктів прийматимуться показання приладів для розрахунку платежів.

Як зареєструвати лічильники? Що для цього потрібно?

Важливо: в Україні допускають до експлуатації лише ті лічильники, які внесено до Єдиного держреєстру засобів вимірювальної техніки.

При покупці лічильників звертайте увагу на документацію. В паспорті має бути заводський номер та дата випуску, а також печатка продавця.

Необхідні документи для реєстрації лічильників води:

  • паспорт
  • акт підтвердження введення лічильника в експлуатацію
  • договір про монтаж лічильника
  • акт виконаних робіт
  • договір із умовами техобслуговування

Всі ці документи вам повинні надати майстри, які встановлюватимуть лічильники по завершенню робіт. Якщо ж ви вирішили встановлювати лічильники самостійно, то вам потрібен буде лише паспорт лічильника і заява від власника.

Поставити лічильники на облік

Опломбовують лічильники представники водоканалу, відповідно до поданої особисто заяви у представництво (по телефону або у електронному вигляді заяви не приймаються). 

Опломбувати мають протягом тижня з моменту подачі вами заяви (відповідно до Постанови КабМіну № 630).

Послуга є платною. Ви отримаєте рахунок, який маєте сплатити до того як прийде майстер, оскільки ви маєте надати йому документ про оплату. По завершенню встановлення пломб, власник отримує акт, який подає разом із паспортом та договорами у розрахунковий центр.

Реєструють лічильник з тими показниками, які актуальні станом на момент опломбування. Такі вимоги стосуються усіх лічильників незважаючи на те, чи були вони встановлені спеціальними службами чи самостійно власниками квартир.

 

Подати заявку на повірку лічильників води можете тут.

Коментарі 0

Залишити коментар