Уряд планує розробити новий програмний продукт “єСубсидія”

0

Прес-центр Офісу президента анонсував розширення програми "єПідтримка" та ймовірне впровадження нової послуги від держави під назвою "єСубсидія".

Як нещодавно зазначив заступник голови Офісу Президента, органи влади планують у додатку "Дія" запуск нового продукту "єСубсидія".

Нововведення мають на меті спростити переказ коштів на карти фізичних осіб, для оплати комунальних послуг.

Планується, що механізм роботи "єСубсидія" буде подібний до роботи програми "єПідтримка", з допомогою якої уряд заохочує громадян нашої країни пройти курс вакцинації в рамках боротьби з пандемією COVID-19.

Влада покладає великі надії на те, що ця програма сприятиме наведенню порядку в виплатах комунальних послуг.

У планах - активний розвиток програмного забезпечення, який включатиме:

  • налаштування системи платежів;
  • наведення порядку у субсидіях.

З метою покращення роботи сервісу, планується щомісячне внесення додаткових зміни та корегування програми.

Оскільки виплати по допомозі на сплату комунальних послуг нараховуватимуться на спеціальний рахунок, це, також, дозволить верифікувати кожного отримувача субсидії.

Крім того, у планах розширити програмний продукт "єПідтримка" новими напрямами.

"Паралельно може з'явитися ще десяток таких продуктів", - анонсував заступник голови ОП.

Нині, велика кількість українців вже скористалася допомогою від держави у розмірі 1 тис. гривень, виділеної на спорт, книги, подорожі та відвідування культурних установ. На жаль, оформити дану виплату можливо виключно у мобільному застосунку "Дія". Решта громадян, які не мають смартфонів, змушені будуть очікувати щонайменше півроку, поки уряд не розробити механізм надання відповідної допомоги.

Згідно даних мобільних операторів, на сьогоднішній день в Україні до 28% користувачів й досі експлуатують кнопкові телефони.

Коментарі 0

Залишити коментар