Повірка лічильників води в Києві

2

Де і як можна провести повірку лічильника води в Києві

«Повірка Фарн» - компанія, де можна повірити лічильник води в місті Київ по найбільш оптимальною ціною. Завдяки сучасному обладнанню даний процес не потребує зняття лічильників обліку води і тепла. Наші фахівці регулярно проходять курси на підвищення і підтвердження своєї кваліфікації. Все обладнання обслуговується і повіряється виключно в сертифікованих сервісних центрах. Завдяки оптимізації основних операційних процесів, свідоцтво готове до відправки в найкоротший термін.

 

Як проводиться процедура повірки лічильника?

Для повірки лічильника спеціальна установка підключається до сантехнічного крану. Після підключення, кран потрібно відкрити для зливу води в умивальник або ванну. Для чистоти результатів тест проводиться три рази. У цей час не можна користуватися водою з системи, а бойлер і системи очищення питної води потрібно відключити. Вся процедура займає близько 5 - 15 хвилин. При цьому витратиться до 20 л води.

В якій ситуації немає можливості повірити лічильник?

  • якщо в системі немає води;
  • перед встановленим лічильником немає вільного простору (не менш 10 см);
  • сантехніка перебуває в несправному стані, кран протікає;
    корпус лічильника пошкоджений або всередині присутній вода;
  • в процесі повірки немає присутності повнолітньої особи;
  • житлове приміщення знаходиться в захаращеному, брудному стані.

Метрологічна перевірка водяного лічильника - важлива інформація

Відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» проводити повірку лічильників холодної і гарячої води необхідно кожні 4 роки. За допомогою даної процедури встановлюється стан водомірів і то, наскільки вони придатні для подальшої експлуатації. Якщо результати перевірки знаходяться у відповідності із загальноприйнятою нормою, то лічильник визнається придатним для подальшої експлуатації, а його власникам видається на руки певне свідчення. В іншому випадку видається довідка про невідповідність. Непридатне обладнання, звичайно, можна відремонтувати, але фінансово це невигідно. Дешевше купити новий лічильник води. У нас можна не тільки безкоштовно отримати довідку про непридатність, а й зробити заміну обладнання.

Перевірити прилад обліку води можна двома шляхами:

  • без зняття лічильника, безпосередньо на місці його експлуатації;
  • в лабораторії.

Повірка лічильника в лабораторії

Повірка водоміра в лабораторних умовах проводиться за допомогою стаціонарної водяній установки. При цьому дотримуються технічні параметри самого приладу. Демонтаж обов'язково повинен виробляти інспектор, який фіксує актуальні на той момент показники і знімає пломби. Замість лічильника на його місце ставиться спеціальна ремонтна вставка по діаметру труби.

Повірка водяного лічильника на дому без демонтажу
Найбільш швидким і зручним рішенням є перевірка водолічильника на місці експлуатації без зняття його з системи. Процедура відбувається наступним чином:

  1. Узгоджується час повірки лічильника.
  2. На лічильник води монтується камера.
  3. В трубопровід монтується переносна проливна установка АС-П.
  4. Результати вимірювання автоматично шифруються.
  5. Оформлення акта виконаних робіт.

Повірка лічильника оплачується за фактом виконання всіх необхідних робіт і проводиться на розрахунковий рахунок компанії. Повірка лічильника на дому має величезну перевагу, оскільки проводиться в реальних умовах експлуатації. Це забезпечує максимально об'єктивні результати.

Коментарі 2

Залишити коментар
Максим

Дякую за професійну роботу!

Вікторія

Перевірили все швидко. Жодних проблем. Дякую