Перша партія радіоактивних відходів доставлена для захоронення

0

Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» передала радіоактивні відходи для зберігання та подальшого захоронення. Перша партія відправилась на комплекс “Вектор”.

Вищезгаданою першою партією було 30 контейнерів із солебітумним кампаундом. Транспортували радіоактивні відходи фахівці із відокремленого підрозділу Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» - Аварійно-технічний центр.

Початок перевезень радіоактивних відходів (РАВ) на держсховище стало можливим після багатьох організаційних та технічних заходів, які “Енергоатом” виконав разом із Державним спеціалізованим підприємством "Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами" (ДСП ЦППРВ).

Зараз готують передачу експлуатаційних РАВ із Южно-Української, Хмельницької та Запорізької атомних електростанцій.

Комплект об’єктів “Вектор” призначений аби зберігати та захороняти радіоактивні відходи. РАВ доставляють із атомних електростанцій Енергоатома, Чорнобильської АЕС та з усіх промислових, наукових організацій та підприємств України, де вони утворюються.

Державне спеціалізоване підприємство "Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами" - національний оператор поводження із радіоактивними відходами. Комплекс “Вектор” входить до складу ДСП ЦППРВ.

Коментарі 0

Залишити коментар