“Ковідну” тисячу можна буде витратити на оплату освітніх та комунальних послуг

0

Хто, коли та на що може витратити кошти з рахунку "єПідтримка"?

Як нещодавно анонсував прем'єр-міністр Ураїни, незабаром кошти, які нараховують на віртуальний рахунок державної програми "єПідтримка", можна буде витратити на оплату освітніх послуг та комунальних платежів.

Як нараховуються кошти за програмою "єПідтримка"?

"єПідтримка" - це національна програма заохочення громадян держави зробити свідомий вибір та вакцинуватися. Згідно неї, українці, що пройшли курс щеплень отримують на спеціальний рахунок кошти від держави, а саме :

  • 1000,00 грн за щеплення двома обов'язковими дозами вакцини, будь-якого офіційно визнаного виробника в Україні (для широкого загалу є три вакцини - AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer);
  • 500,00 грн за третє бустерне щеплення (перевага буде у м-РНК-вакцин - Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина).

Нараховані кошти слід використати впродовж 4 місяців з дня їх надходження на спецрахунок, сформований застосунком "Дія", інакше вони автоматично повертаються державі.

Дані кошти не оподатковуються та не впливають на нарахування субсидій.

Починаючи з 24 січня 2022 года, за кошти з держпрограми можна буде придбати не лише квитки у кіно, театр, каток, потяг, авіарейс, купити книги чи абонемент у спортзал. Люди похилого віки, старші шістдесяти років можуть розрахуватися за необхідні рецептурні та безрецептурні ліки у мережах аптек, у яких є можливість оплатити через термінал, або здійснити замовлення через інтернет-ресурс.

За словами очільника уряду, програму "єПідтримка" планують додатково розширити. Відтак з лютого місяця цими коштами можна буде здійснити розрахунок за надані комунальні послуги з опалення, водо- та газопостачання. Раніше президент України повідомляв, що даною можливістю можуть скористатися лише люди літнього віку старше шістдесяти років. Прем’єр міністр у своєму звернені не уточнив хто і коли може здійснити з рахунку "єПідтримка" оплату за комуналку.

Замовте повірку лічильника вже сьогодні.

Крім того, у планах уряду додаткове розширення програми та надання можливості підліткам у віці від 14 до 18 років витрачати кошти на освітні послуги.

Програма розрахована на 1 рік. Термін її дії спливає 18 грудня 2022 року.

Раніше ми писали: Як оформити субсидію через онлайн-портал "Дія"? Покрокова інструкція.

Коментарі 0

Залишити коментар